Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації, бо може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

Навчальний день ліцеїстів розпочався з роботи лекторської групи, у якій поширювали крилаті вислови про рідну мову українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність. Щоб перевірити, як добре вони володіють рідною мовою, ліцеїсти взяли участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності. До Дня української писемності та мови в читальному залі бібліотеки діє виставка "Пізнаймо в серці рідне слово".

Цікавою та змістовною була інформаційна радіохвилинка про вшанування пам’яті преподобного Нестора-Літописця — першого історика Київської Русі, мислителя, ученого, ченця Києво-Печерського монастиря.

У Балаклійському ліцеї відбувся захід, присвячений відзначенню Дня української писемності та мови.

Кiлькiсть переглядiв: 43